ZT (wandwerk 1-2013) Slow Freeze #2, Gemak, Den Haag. Geschept papier, aquarel, lijm, 70x1380 cm (hxb)

werk op locatie

Mark de Weijer maakt wandbekleding met een eigen signatuur, passend in het ontwerp van het interieur. Zijn aquarellen balanceren op het grensvlak van schilderkunst, architectuur en vormgeving. Hij werkt onder meer in opdracht van interieurontwerpers, architecten, particulieren en overheid. Mark werkt zeer nauw samen met de opdrachtgever. Dat ziet hij als voorwaarde, omdat zijn werk in concept en esthetiek reageert op de omgeving waarvoor hij het maakt. Vorm, ritme, oppervlak, structuur en kleur zijn onvervreemdbaar gekoppeld aan die locatie. Het werk kan niet verplaatst worden, en alleen daar komt het volledig tot zijn recht.

Zonder Titel

vrij werk

In het atelier wordt, naast ondermeer het vervaardigen van papier, veel tijd besteed aan beeldend onderzoek. Het werk spitst zich vooral toe op het schilderkunstig opbouwen van een gelaagdheid in kleur. De beleving hiervan, zowel tijdens het maken als in het beschouwen, vraagt om een bepaalde concentratie. Aandacht met een focus waarbij rust en tijd van invloed zijn. Het werk zoekt naar een balans tussen de activiteit van het kijken en het verstilde, voorstellingsloze beeld.

Atelier Mark de Weijer, ø Dome 60 cm wit/geelkoper, €425,--

toegepaste kunst

Verlichtingontwerpen. In het atelier gemaakt van een combinatie van verschillende papiervezels. De vezels worden gemalen met de Hollander, een machine speciaal ontwikkelt voor het malen van grondstoffen voor het vervaardigen van papier. De verkregen pulp wordt vermengd met lijm en eventueel op kleur gebracht. Het materiaal wordt met de hand aangebracht op een mal. Na droging kan de binnenzijde worden bewerkt met een koperblad in gele, rode of geoxydeerde uitvoering. De lampen worden veelal op maat (bestelling) gemaakt. Levertijd 4 weken. Sinds 2015 werken we samen met Vilt aan Zee, een atelier wat is gespecialiseerd in de toepassing van vilt in lampen en wandpanelen. Uit deze samenwerking is de serie Felt+Paper! ontstaan, een combinatie van papierpulp en vilt in sfeervolle ontwerpen. Levertijd 6 weken. Prijslijst Dome en Coral en prijslijst Felt+Paper!.